středa 3. srpna 2016

Společná deka ..

..tak nám uběhly dva měsíce a musím uznat, že pěkně zanedbáváme společné šití.. Z posledního zadání mají splněno jen dvě švadlenky .. Holky, klobouk dolů, utíkáte nám pěkně ;-) :-).

Maruška byla tentokrát nejrychlejší, proto si vybrala panely: Ptáček s motýlem a ptáček se šnekem.

Začneme ptáčkem s motýlem. Panel je opět šit na šířku 40x30 cm bez přídavlku na švy a na spodní stranu panelu přišijeme patchworokový vzor z hexagonů. Ty nechám zcela na Vás .. vyberte si, jaké se Vám líbí, či jak velký vzor Vám vyhovuje.. U ptáčka opět stačí zachovat obrys, křídlo je hodně dokreslené, tak se neděste :-)


Tak a teď rovnou ten druhý. Tam se poprvé pokusíme o postraný plastický patchworkový vzor . Budeme jej šít celkem 4x a čtverečky si připravíme 10x10 cm + přídavky na švy. Pak už Vás krásně navedou obrázky z odkazu, kde je návod..
A teď aplikace .. možná by jste měly vědět, že hromádka, na které ptáček sedí je hrouda hlíny, ale jestli z něj uděláte hromádku sena bo trávy .. to nechám na Vás :-). Plastiký vzor našijeme na levou stranu panelu, jenž je tentokrát šitý 40 cm na výšku a 30 na šířku + přídavky na švy..

Tak šup ke stroji a hurá na to :-) .. (Já jdu šít dárkovou sadu .. a pak se k Vám přidám..)..



3 komentáře:

  1. Aničko, ten ptáček nemá chybu. Těším se na ráno a jdu na něj.

    OdpovědětVymazat
  2. Ani, tyhle vločky jsou hezké. Z minulého kola mám ty kytky, ale ten panel s kytkou bych nejraději zvětšila přes dva bloky, tak si ho asi nechám na konec.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, nezahálím, třetí panel mám hotov, čtvrtý panel je vyšitý, ale nedodělaný - mám zlomenou nohu a k šicímu stroji opravdu nesednu. A tak, jen co budu moci vše dohoním!!!!!!!!!!!!!
    Aničko, krásné léto Iva

    OdpovědětVymazat