sobota 27. února 2016

Opičí kabelka ..

Krásný podvečer,
 
.. kabelka Mija se mi nějak dostala pod kůži.. Takže jsem se do ní pustila znova .. a to tentokrát do veselé kombinace látek. Kabelka je určena pro mou švagrovou, která opičáka Paula miluje, tak se jí snad bude líbit.. :-) :-)
 


 

pátek 26. února 2016

Kohout nebo slepička?

Krásný večer,
 
před malou chvilkou jsem došila Miju, kabelku podle Milky, která je určená NÁM, podpatkomilným :-).
Já na ni použila trošku zvláštní látku, spíše vesnickou, ale nádhernou.. Myslím, že i tak bude kabelka k podpatkům vypadat dobře :-).. Naší lavici na chodbě taky sluší :-D




čtvrtek 25. února 2016

Malování jehlou, aneb ptačí podkafíčka

Krásný den,
 
před pár dny jsem se vrátila z nemocnice a strašně se mi chtělo šít, ale u něčeho velkého bych nevydržela tak jsem se pustila do podkafiček.. Strašně se mi líbila jejich nevázanost a volnost, tak jsem rovnou šila 4..
 


úterý 16. února 2016

Kuchyňská chňapka..

Dneska jsem si chtěla koupit kuchyňskou chňapku (švadlenky prominou), ale když jsem zjistila, jaká kvalita se nabízí, sedla jsem ke stroji a raději si ji ušila.
 
Nechápu, jak mohou prodávat nezačištěné chňapky a uvnitř pouze termolínek - bez spodní látky..  brr ..
 
Ta má má uvniř ZARO - výztuhu, která brání proniknutí horka a termolínek. Jen tato  první - zkušební mi moc neladí do kuchyně, takže ji pravděpodobně pošlu do světa, jako dáreček.. ;-)
 


 

neděle 14. února 2016

Pastelovník pro Honzíka

Koukám, že dnešek mám sladěný do tyrkysového šitíčka :-) ..
 
Moje švagrová miluje opičáka Paula, a svému synovi s ním koupila snad úplně všechno .. počínaje ponožkami a konče čepicí.. Takže jsem se pustila do pastelovníku pro Honzíka, kde opět nemohl opičák Paul chybět..
 




 
Pastelovník je šitý podle časopisu Marina Quilt.

sobota 13. února 2016

Peřinka pro Vráťu?

Vlastně ani nevím, jestli to bude Vratislav, ale s kamarádkou mu tak říkáme, protože naše další kamarádka nemá vybraná jména a termín porodu už za 3 týdny ;-). Jediné co víme, že chce nějaké staré jméno.. žádné moderní.. A měl by to být kluk. Doufám že jj, protože peřinka moc holčičí dojmem nevyvolává :-).
 
Možná si říkáte, že na miminko je peřinka moc barevná, protože jsem použila především syté barvičky, ale chtěla jsem to tak .. Míša má byt především bílý a tak jsem chtěla, aby děťátko mělo nějaké barvičky..
 


 

sobota 6. února 2016

Maličké rychlošití :-)

Když není čas na velké projekty, musí se najít alespoň na ty menší .. o svátcích jsem rychle došívala nějaké ty drobnůstky k dárečkům, tak alespoň jedna ukázka pro kamarádku. Pouzdro na brýle a klíčenka..




..a když jsem byla u toho, musela jsem si udělat jedno pouzdro na founa pro sebe :-). Miluju zelenou barvu, a když jsem viděla tuto látku, věděla jsem, že ji musím být.  Mám z ní rozpracovaný i koupelnový organizér, jen čekám na decovil, abych ho mohla dokončit.. :-(




(a tady maličká ukázka rozpracovaného organizéru)